Halloumigryta med potatis och kikärtor

Halloumigryta med potatis och kikärtor

Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 timmar
Måltid Middag
Portioner 4 hungriga pers

Ingredienser
  

  • 1 gul lök
  • 4 vinterpotatisar
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1/2 msk hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen koriander
  • finhackad röd chilli efter behag
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 msk buljongpulver
  • 1 burk körsbärstomater
  • ca 2 msk russin
  • 1 burk kikärtor
  • 150 g halloumi
  • 100 g spenat
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala och hacka löken grovt
  • Skala potatis och tärna i bitar som är ungefär lika stora som sockerbitar
  • Bryn löken i lite smör/olja med finhackad ingefära, spiskumminfrön, kanelstång och koriander i en djup stekpanna eller gryta
  • När löken har blivit mjuk, rör i potatis, chili och gurkmeja. Rör runt och stek ytterligare någon minut
  • Häll på 4 dl vatten och rör i lantbuljongpulvret. Låt puttra under lock i ca 15 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk
  • Rör då i körsbärstomaterna och russin. Låt puttra utan lock i ca 15 minuter till
  • Skölj kikärtorna noga. Tärna halloumin i sockerbitsstora bitar. Vänd ner kikärtor och halloumi i grytan och låt puttra i ca 5 minuter
  • Rör ner spenaten och låt puttra ytterligare 5 minuter
  • Smaka av med salt och peppar