Halloumigryta med potatis och kikärtor
Tillagningstid 2 timmar t
Total tid 2 timmar t
Måltid Middag
Portioner 4 hungriga pers
Ingredienser
- 1 gul lök
- 4 vinterpotatisar
- 2 msk finhackad färsk ingefära
- 1/2 msk hel spiskummin
- 1 kanelstång
- 1 tsk malen koriander
- finhackad röd chilli efter behag
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/2 msk buljongpulver
- 1 burk körsbärstomater
- ca 2 msk russin
- 1 burk kikärtor
- 150 g halloumi
- 100 g spenat
- salt
- peppar
Instruktioner
- Skala och hacka löken grovt
- Skala potatis och tärna i bitar som är ungefär lika stora som sockerbitar
- Bryn löken i lite smör/olja med finhackad ingefära, spiskumminfrön, kanelstång och koriander i en djup stekpanna eller gryta
- När löken har blivit mjuk, rör i potatis, chili och gurkmeja. Rör runt och stek ytterligare någon minut
- Häll på 4 dl vatten och rör i lantbuljongpulvret. Låt puttra under lock i ca 15 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk
- Rör då i körsbärstomaterna och russin. Låt puttra utan lock i ca 15 minuter till
- Skölj kikärtorna noga. Tärna halloumin i sockerbitsstora bitar. Vänd ner kikärtor och halloumi i grytan och låt puttra i ca 5 minuter
- Rör ner spenaten och låt puttra ytterligare 5 minuter
- Smaka av med salt och peppar