Surdegslussekatter
Förberedelser 20 minuter minuter
Tillagningstid 1 timme t
Vila 8 timmar t 30 minuter minuter
Total tid 9 timmar t 50 minuter minuter
Måltid Fika
Portioner 1 sats
Ingredienser
- 5 dl vassle
- 180 g socker
- surdegsstart
- 2,5 g saffran som dragit 20 min i 2 mskkokhett vatten och 1 msk socker
- 8 dl mjöl ha I snäppet mer än 8 dl
- 2 tsk salt
- 200 g smör
- 1 ägg till pensling
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom salt, smör och ägg
- Låt vila i autolys i ca 20-30 minuter
- Knådaknådaknåda
- Tillsätt salt
- Knåda
- Tillsätt smör
- Knåda lääääänge
- Lägg i bunke under handduk. Vik efter 45 minuter. Upprepa 3 ggr. Tänk ca 3 h totalt
- Forma. Jäs 3-4-5 h till. Pensla. Grädda på 210 grader i drygt 8 min
Keyword jul