Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Surdegslussekatter
Skriv ut receptet
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
1
timme
t
Vila
8
timmar
t
30
minuter
minuter
Total tid
9
timmar
t
50
minuter
minuter
Måltid
Fika
Portioner
1
sats
Ingredienser
5
dl
vassle
180
g
socker
surdegsstart
2,5
g
saffran
som dragit 20 min i 2 mskkokhett vatten och 1 msk socker
8
dl
mjöl
ha I snäppet mer än 8 dl
2
tsk
salt
200
g
smör
1
ägg
till pensling
Instruktioner
Blanda alla ingredienser utom salt, smör och ägg
Låt vila i autolys i ca 20-30 minuter
Knådaknådaknåda
Tillsätt salt
Knåda
Tillsätt smör
Knåda lääääänge
Lägg i bunke under handduk. Vik efter 45 minuter. Upprepa 3 ggr. Tänk ca 3 h totalt
Forma. Jäs 3-4-5 h till. Pensla. Grädda på 210 grader i drygt 8 min
Keyword
jul