Blötlägg bönorna över natten
Koka bönorna enligt paketet. OBS! utan salt
Häll av de nykokta bönorna och lägg upp dem på rena handdukar så att de ligger i ett tunt lager så att vattnet kan avdunsta
För över bönorna till en bunke och rör ner vinägern och sen tempehstartern
Gör hål på zippåsarna med en blompinne eller liknande. Ca 3 cm över hela påsen, även botten
Fyll påsarna och platta till dem så att de är ett jämnt lager, och lägg dem på en bricka
Lägg brickan på ett varmt ställe. Optimal temperatur är mellan 29 och 33 grader
Vänd tempehn när de bildat en mer sammanhängande kaka. Bör vara efter ca 1 dygn (beror på värme och hur färsk startern är)
När det växt tillräckligt vitt är tempehn färdig. Bör vara efter ca 1-2 dygn efter du vände. Om de börja lukta ammoniak har det gått för långt och då ska de inte ätas
Går utmärkt att förvara i frys om du inte äter alla direkt